Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση και την πλούσια κληρονομιά της ιστορικής αυτής περιοχής, που αποτυπώνεται σε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής.
Με σεβασμό στην παράδοση και μεγάλη αγάπη στη φύση και τα προϊόντα της, καλλιεργούμε τους Οικογενειακούς μας Ελαιώνες που βρίσκονται στην Αρχαία Ολυμπία του Νομού Ηλείας.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα (73%), όπως το ελαϊκό οξύ, που συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία.
Περιέχει επίσης βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ, καθώς και ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες και φυτοστερόλες, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Συγκεκριμένα η τοπική μας ποικιλία ελαιόλαδου με την επωνυμία "Ολυμπία", περιέχει 5 έως 10 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ευεργετικές ουσίες, σε σχέση με τα υπόλοιπα ελαιόλαδα που υπάρχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της συγκεκριμένης ποικιλίας ανακαλύφθηκαν πρώτα από το Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και, στη συνέχεια, πιστοποιήθηκαν και από το αμερικανικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων από το ελαιόλαδο εξαρτάται από τις διατροφικές ανάγκες κάθε ατόμου, αλλά γενικά συνιστώνται:
> 1–2 κουταλιές της σούπας (15-30ml) ημερησίως
> Παρέχουν 120–240 kcal
> Προσφέρουν υγιεινά λιπαρά και αντιοξειδωτικά χωρίς υπερβολική
θερμιδική πρόσληψη
Το Μεσογειακό πρότυπο διατροφής συστήνει μέτρια κατανάλωση ελαιόλαδου, κυρίως σε σαλάτες και μαγειρεμένα φαγητά, για μέγιστη ωφέλεια στην υγεία.